Taxipoolen?

Je geeft aan waar je wil vertrekken. Hoe laat je wilt vertrekken en je geeft aan waar je naar toe wilt reizen met de taxi. Taxipoolen, zit er toekomst in?

Je moet het zien als een mix tussen carpoolen en de taxi nemen. Simpel gezegd samen met onbekende anderen op een plek samenkomen en uiteindelijk naar dezelfde eindbestemming reizen met de taxi.

Zelf zijn we sceptisch, want we nemen de taxi vooral vanwege het comfort en het feit dat je niet afhankelijk bent van anderen. Echter gaat het flink in de kosten lopen als je iedere keer de taxi neemt, hierdoor winnen het OV, de fiets of de benenwagen vaak de strijd.

Bij deze even de voor en nadelen van taxipoolen op een rij. De voordelen zijn, het delen van de kosten, het comfort van de taxi, je ontmoet andere mensen en je bent op tijd op je bestemming. De nadelen zijn echter legio, zijn er genoeg mensen om mee te taxipoolen? komt het er niet op neer dat je altijd alleen in de taxi zit? Op welke manier wordt er betaald? Pint iedereen zijn eigen deel apart? Neemt iedereen kleingeld mee… Vragen, vragen en nog eens vragen.

 

Nieuw adres

De watkosteentaxi.nl weblog is verhuisd naar blog.watkosteentaxi.nl. Werk je bookmarks, links en abonnementen bij om op de hoogte te blijven van het laatste taxinieuws.

Verder zijn we benieuwd naar je mening over deze blog. Wat vind je leuk om te lezen, wat kunnen we extra aanbieden? Laat het ons weten in een reactie!

Tien miljoen voor een aandeel van vijftien procent!

Het Duitse bedrijf Intelligent Apps, maker van de app myTaxi, heeft voor tien miljoen een aandeel van vijftien procent verkocht aan Daimler. Meer dan 800.000 mensen maken gebruik van deze applicatie en er staan 7000 taxichauffeurs ingeschreven bij deze dienst.

Dit zijn interessante ontwikkelingen en het geeft ideeën voor de toekomst!

Meer informatie valt te lezen op TechCrunch!