-20 Graden, neem de ijstaxi!

De ijstaxi, ik had jullie graag een lijstje met de tien beste ijstaxichauffeurs laten zien. Helaas, ik ben er nog geen tegen gekomen.

Het lijkt me echter wel een gat in de markt, want stel dat het op een gegeven moment lang genoeg heeft gevroren om alle meren, grachten, plassen, sloten en rivieren in Nederland van een mooie dikke (15 cm en dikker) laag ijs te voorzien. Dan is de kans aanwezig dat het Openbaar Vervoer niet meer naar behoren functioneert, lopen gewoon te gevaarlijk is en ook de A2 in een schaatsbaan is veranderd.

De meest voor de hand liggende oplossing lijkt me dan de ijstaxi, een vervoersmiddel dat gebruik maakt van alle dichtgevroren waterplasjes en iedereen met het comfort van een reguliere taxi naar alle mogelijke bestemmingen brengt. De ijstaxi kan zelfs over het IJ van Marken naar Urk en van Almere naar Amsterdam (in de spits) zonder file!

Wel heb ik nog geen concreet idee over het soort vervoermiddel, wordt het meer een oversized prikslee, gaan we terug naar paard en wagen of toch iets dat meer op een auto lijkt… Suggesties zijn welkom.